STE POZABILI VAŠE PODATKE?

USTVARITE RAČUN

TIBETANSKA POJOČA SKLEDICA, SRČNA ČAKRA, zelena barva

Frekvence posode nagovarjajo predvsem srčno čakro, zato posoda deluje zelo prijetno in blagodejno na naš odnos do samega sebe in do drugih.

Srčna čakra je središče ljubezni in sočutja. Iz nje izvirajo naše veselje, toplina in empatija, zato velja za enega izmed najbolj vitalnih energetskih centrov našega telesa. Nahaja se v srcu in prsnem košu, poznamo pa jo tudi pod imenom Anahata ali četrta čakra. Ker je povezana tudi s pljuči, ki hranijo našo žalost, se lahko nepravilno delovanje oz. zaprtost te čakre kaže tudi v nesposobnosti odpuščanja.

Tibetanska zvočna posoda odzvanja zvok, ki med igranjem zavibrira in ustvari bogat, globok ton. Poleg svoje tradicionalne uporabe za meditacijo ima prav tako ogromno ugodnih vplivov. Večja kot je posoda večji je učinek.
Uporabljajo se za čiščenje in odpiranje čaker, pri holističnem zdravljenju, zvočni terapiji ter na številnih drugih področjih, povezanih s čiščenjem negativnih napetosti ter lajšanjem stresa.

Teža: 405 g
Premer: 7,7 cm

Izdelana iz kovinske mešanice medenine, brona in železa.
Priložen je leseno kladivo in blazina v lični škatlici.

 

24,90 

Kategorija:

Kaj pravzaprav sploh so čakre?

Čakre

Dandanes se že vse več ljudi zaveda pomena starodavne znanosti uravnavanja čaker in da je pravzaprav njihovo pravilno delovanje ključ do vsega, kar ste si kadarkoli želeli v vašem življenju.

Ste se kdaj vprašali, kako lahko nekateri ljudje:
• Skoraj brez truda postanejo najboljši v svojem poslu, imajo ves denar, ki ga potrebujejo za življenje, ter luksuz in izgledajo sijajno pri vsem tem? To je zaradi tega, ker je njihova 1. čakra, ki nadzoruje njihove finance in kariero, močna.
• Se prepuščajo neverjetnim intimnim odnosom večkrat na teden, kljub temu, da so polno zaposleni in že leta in leta poročeni?

Njihova 2. čakra, ki nadzoruje senzualnost in strast, po vsej verjetnosti žari.
• Redno predstavljajo podobo neomajne samozavesti tudi v najtežjih situacijah in predstavljajo pomembne vloge v svojih družinah in skupnosti? Ta zahvala gre njihovi 3. čakri, ki skrbi za njihovo osebno moč.
• Uživajo ljubeče in razumevajoče odnose s svojimi odraščajočimi otroki, partnerji, prijatelji in sodelavci? Njihova 4.čakra, ki skrbi za odnose, je sigurno zdrava.
• Govorijo, kar mislijo, so iskreni in spoštovani zaradi svoje avtentičnosti? To je sijoča 5. čakra, ki nadzoruje njihov pravi glas v družbi.
• Se zanašajo na svoj notranji občutek, da intuitivno reši njihove probleme doma in sprejema pomembne odločitve v poslu – in so pri tem večinoma zelo uspešni? Imajo učinkovito 6. čakro, ki nadzoruje njihovo intuicijo.
• Doživljajo neomajno povezanost z Bogom in s svojim višjim jazom in se zavedajo, da bo zanje vedno poskrbljeno? Njihova 7. čakra, ki nadzoruje božansko zavest, je zelo ojačana.

Poznamo 7 različnih čaker v telesu:
• Korenska čakra
• Sakralna čakra
• Solarni pleksus
• Srčna čakra
• Grlena čakra
• Tretje oko
• Kronska čakra

ZGODOVINA

Večina virov, ki navajajo čakre, meni, da se je sam nauk o sedmih čakrah razvil že pred 4000 leti v Indiji, medtem ko nekateri trdijo, da so prva pisna izročila o njih ohranjena iz časa okoli 800 let pred našim štetjem.

Po različnih virih se potek teh kanalov razlikuje od poteka kitajskih meridianov, po funkcijah pa so si zelo podobni. Kitajski model čaker ima nekaj vzporednic z indijskim naukom. Izhajal naj bi iz tega, da se življenjska energija či pretaka skozi meridiane, ki povezujejo vseh 7 čaker. Tako v Indiji kot tudi na Kitajskem pripisujejo čakram določene dele telesa, organe in žleze, navsezadnje pa tudi lastnosti našega življenja. 

Na vrh