STE POZABILI VAŠE PODATKE?

USTVARITE RAČUN

TIBETANSKA POJOČA SKLEDICA, sedma/kronska čakra, vijolična

Sanskrtsko ime te čakre je SAHASRARA, kar pomeni »tisoč cvetnih listov« in predstavlja center naše duhovnosti, razsvetljenja in dinamične energije. To je čakra skozi katero vstopi duša v telo ob rojstvu in izstopi iz telesa ob naši smrti.

Kronska čakra leži točno na temenu oz. na vrhu naše lobanje. Prevladujoča barva je vijolična, označujemo pa jo tudi kot čakro »čiste zavesti«. Dovaja prano celotnemu živčnemu sistemu, možganom, hrbtenjači, epifizi in hipofizi. Vpliva na fizično rast, na razvoj intelekta in duhovnost. S svoje energijo oskrbuje velike možgane, ki so zadolženi za koordinacijo nešteto povezav med možganskimi celicami. Epifiza (češarika, pinealna žleza), ki uravnava spanje in bioritem, črpa energijo iz te čakre. Krepi tudi imunski sistem, prek živčnega in hormonskega sistema pa uravnava ravnovesje v celotnem organizmu- tako telesno kot duševno.

Sedma čakra je edina od čaker, ki se odpira navzgor in nam dopušča neposredno povezavo z Bogom, božanskostjo oz. višjo silo.

Tibetanska zvočna posoda odzvanja zvok, ki med igranjem zavibrira in ustvari bogat, globok ton. Poleg svoje tradicionalne uporabe za meditacijo ima prav tako ogromno ugodnih vplivov. Večja kot je posoda večji je učinek.
Uporabljajo se za čiščenje in odpiranje čaker, pri holističnem zdravljenju, zvočni terapiji ter na številnih drugih področjih, povezanih s čiščenjem negativnih napetosti ter lajšanjem stresa.
Teža: 405 g
Premer: 7,7 cm

Izdelana iz kovinske mešanice medenine, brona in železa.
Priložen je leseno kladivo in blazina v lični škatlici.

24,90 

Kategorija:

O SEDMI ČAKRI

Sedma čakra je edina od čaker, ki se odpira navzgor in nam dopušča neposredno povezavo z Bogom, božanskostjo oz. višjo silo.

Povezuje torej človeško z božanskim. Odpre pa se šele takrat, ko so vse ostale čakre popolnoma razvite. Razvija se od poznih najstniških let do odrasle dobe, nato pa se skozi vse življenje spreminja.

 

Eden od najpomembnejših vidikov zdrave kronske čakre je zmožnost, da lahko odprete svoj um vsem priložnostim, ki se vam odpirajo v različnih situacijah. Mnogi od nas smo tudi kot odrasli zelo ozkogledni, saj smo se prevečkrat učili prek izobraževanja, od staršev ali celo iz naše vere, zato imamo zelo omejen pogled na svet in naše mesto v njem.

 

Če je sedma čakra v RAVNOVESJU je taka oseba umirjena in ima občutek povezanosti z vesoljem. Sedmi energijski center hrani duhovnost in vero. Ljudje z močno izraženo sedmo čakro so deležni globokih duhovnih izkušenj.

 

Ko pa je ta čakra NEURAVNOVEŠENA, imamo občutek frustracije, izgubimo svojo življenjsko iskrico, pojavijo se nam raznorazna destruktivna čustva.

 

PREMOČNA sedma čakra – taka oseba ima pomanjkljivo zanimanja za okolje in sočloveka. Je depresivna, izogiba se stika z drugimi, je nedostopna, duhovno zmedena in velikokrat izgubi stik z realnostjo. To so osebe, ki se popolnoma umaknejo iz »življenja«.

Pri osebah s prekomernim pretokom energije skozi sedmo čakro je pogosto opazno osredotočanje na manjše naloge ali mikromenedžiranje, saj se lotijo številnih projektov, vendar pogosto težko zaključijo naloge, ker se nabere vsega preveč in postanejo preobremenjeni.

 

PREŠIBKA sedma čakra – taka oseba je usmerjena izključno v pridobivanje materialnih dobrin. Sama težko sprejema odločitve, počuti se notranje prazna, ta praznina pa se samo še širi. Ko je pretok energije skozi sedmo čakro počasen so posamezniki pogosto zelo nezadovoljni s svojim življenjem in obtičijo na vseh področjih svojega življenja ter ponavljajo enake napake na področju osebnih odnosov, odločitev in navad. Sicer si želijo sprememb, ampak enostavno niso dovolj motivirani za to in hitro razvijejo negativen pogled na svet.

Na telesni ravni se lahko pojavijo kronične ali sistemske bolezni v vseh predelih telesa. Šibko delovanje sedme čakre se kaže tudi v težavah kot so motnje spanja, pozabljivost in motnje koncentracije.

URAVNOVEŠENJE IN KREPITEV 7. ČAKRE

*Prisluhnite svojemu notranjemu vodstvu in spodbudite svoj duhovni razvoj.

*Najbolj primerne vaje za aktivacijo tega energijskega centra so VAJE V TIŠINI (npr. globoka meditacija ali či gong za odpiranje čaker).

*Pojdite v HRIBE in si pri tem vzemite čas za razgled z vrha v dolino.

*UMAKNITE SE V TIŠINO. Za razvoj sedme čakre ni odločilno ali se ukvarjate z jogo, krščansko meditacijo ali drugimi načini, ki potekajo v tišini.

*Oblecite se v BELA/VIJOLIČNA oblačila, v stanovanje vnesite čim več bele ali svetlo vijolične barve (posteljnina, perilo, brisače, zavese, posode, preproga, stene, ploščice ipd.). Na mizo postavite vazo z belimi in/ali vijoličnimi cvetovi.

*PLES duše, povezave z duhovnim in univerzalno energijo. Stara ljudstva so ta ples uporabljala za stik z duhovi in povezavo z višjo zavestjo.

*Mrmranje glasu »M«. Vajo ponavljajte pet minut.

Na vrh