STE POZABILI VAŠE PODATKE?

USTVARITE RAČUN

Osredotočite se na
odpiranje, na kultivacijo
QI-JA znotraj sebe

Scroll

Začuti svoj QI: Jasnost

Prvi korak pri kultivaciji energije je, da občutimo energijo. Da bi čutil energijo-qi, mora biti pozornost osredotočena na sedanji trenutek, telo mora biti v stanju dinamične sprostitve. Čutenje vašega qi prebudi vaše razumevanje, kako nepotrebna je vsaka napetost, negativna čustva in omejitve v vašem bivanju.

To čuječnost dosežemo z vadbami kot so zdravilni Qigong, Tao meditacija, trebušno dihanje, samomasaža...

Ne obremenjujte se z popolnostjo gibov, ampak jasnim osredotočanjem na svojo prisotnost. Poudarek je na čuječnosti telesa in občutku mirnosti.

Premakni svoj QI: Negovanje

Fizično gibanje je najhitrejši način za premik energijske stagnacije  in pretočnisti qi-ja. Obstajajo zelo specifični načini za premik qi-ja v telesu. Energija izhaja iz notranje moči in trdnim temeljem, ne pa s silo. Vadbe s silo izčrpajo energijo in na koncu čutimo izčrpanost.
Po Qigong vadbi smo sproščeni, zadovoljni in umirjeni.
Cilj je da postanemo mehki, voljni, močni od znotraj in polni vitalne življenjske sile, da se počutimo kot brezskrben otrok.

Prečisti svoj QI: Kroženje

Postopek za negovanje optimalnega stanja energije je konstantno kroženje Qi-ja.  Vsi si želimo biti zdravi, imeti duševno jasnost, biti sočutni do sebe in drugih in sposobni graditi ljubeče odnose.

Medtem ko se večina od nas nagiba k osredotočanju na količino energije (več energije, bolje se počutimo) ali pomanjkanje energije (manj energije, manj motivacije), se Qigong osredotoča na kakovost naše energije: na fluidnost, kroženje in nenehen pretok brez zastojev, torej na uravnotežen in trajnosten nivo skladne energije. Preprosto se priklopimo in naravnamo na zakone vesolja.

Na vrh