STE POZABILI VAŠE PODATKE?

USTVARITE RAČUN

A real Master is there to
tell you that you do not
need a master

Scroll

Sposobnost » taoističnih mojstrov ", da se osredotočijo na energijo v sebi in izven nas jim pomagajo pospešiti celjenje, ki je izjemno in praktično.

 

Taoistični QIGONG 4 letnih časov je najbolj celovit, intuitiven in udoben sistem MODROSTI ZDRAVILNEGA QIGONGA na voljo povsod.

Če mu boš resnično prisluhnila in se mu predala, se te bo dotaknil na 1001 način.

 Obdaril te bo z notranjim mirom, prizemljenostjo, harmonijo, jasnostjo, osredotočenostjo, hvaležnostjo in sočutjem.
Tvoje telo bo kot miren ocean, a vendarle polno moči, tvoja energija, tvoj qi, pa bo pretočen in nežen kot njegovo valovanje.

Najpomembnejši cilj taoističnih mojstrov/mojstric je doseči stanje notranje vedrine, jasnosti in shraniti qi v svoj energijski center pod popkom (spodnji Dantien), kjer se nahaja naš energijski/bančni račun za shranjevanje energije in moč samo-zdravljenje. Ta znanja so stara več tisoč let.

Z nežnim gibanjem, vizualizacijo, zvočnimi in dihalnimi praksami ter zavestnimi nameni vadba Qigonga dinamično obnavlja življenjsko energijo in ustvarjalno moč v sebi. Ko se osnovni vzroki življenjskih izzivov sprostijo in preoblikujejo, se ponovno povežemo z univerzalnim virom energije. V um, telo in srce ter v življenjski tok vnašamo nove in vitalne energijske tokove, nakar jih shranjujemo. To pa je glavni cilj prakse, obnoviti svojo življenjsko energijo.

Freedom

is a state of mind

Poznamo dve splošni veji v praksi Qigonga: ognjeni in vodni Qigong.

Že ime samo nekaj pove. Poučujem vodni Qigong, čutenje qi-ja (življenska energija/prana) in njegov pretok po organih in meridijanih.

Vodni Qigong ima korenine v koreninah/ledvicah, kjer imamo shranjeno življensko energijo podedovano od naših staršev.  Ker smo ženske, je zelo pomembno, da vemo, da je menstrualna kri v bistvu naša esenca. Sem spada tudi čustveni Qigong, saj so čustva prav tako energija, ki se premika in se lahko shranjuje. Če želiš komunicirati  s svojim qi-jem, moraš najprej:
Regulirati 3 aspekte sebe: fizično telo, svoje dihanje in svoje misli/um.

Ko to uspe se komunikacija med tvojim umom in qi-jem samodejno zgodi.

ZLATO PRAVILO: Če želiš regulirati svoj pretok qi-ja, je potrebno najprej »trenirati« svoj um – koncentracijo uma.  Um je Yi.  Um/yi je v bistvu general tvoje vojske, ki napoveduje: usmerja vojake (qi) kam naj gredo. Tvoje misli-Yi s tvojo namero vodi qi do cilja (v organ, meridian, dantien, itd) ter vzpostavlja pretočnost energije v telesu.

Na vrh