STE POZABILI VAŠE PODATKE?

USTVARITE RAČUN

TIBETANSKA POJOČA SKLEDICA – KORENSKA ČAKRA, rdeča barva

Pojoča skledicaz rdeče barve simbolizira korensko čakro. Vsaka čakra ima svoje področje in namen, pri čemer pa je treba poudariti, da vsaka čakra vpliva tudi in predvsem na naše telesne, duševne in umske funkcije.
Korenska čakra (Muladhara)
Muladhara ali korenska čakra predstavlja naš temelj. V človeškem telesu se nahaja na spodnjem koncu hrbtenice in nam daje občutek, da smo prizemljeni. Ko je korenska čakra odprta, se počutimo prepričane, da smo sposobni prenesti izzive in se postaviti na lastne noge. Ko je blokirana, se počutimo ogrožene, zdi se nam, kot da stojimo na nestabilnih tleh.

Lokacija: spodnji konec hrbtenice.
Tibetanska zvočna posoda odzvanja zvok, ki med igranjem zavibrira in ustvari bogat, globok ton. Poleg svoje tradicionalne uporabe za meditacijo ima prav tako ogromno ugodnih vplivov. Večja kot je posoda večji je učinek.
Uporabljajo se za čiščenje in odpiranje čaker, pri holističnem zdravljenju, zvočni terapiji ter na številnih drugih področjih, povezanih s čiščenjem negativnih napetosti ter lajšanjem stresa.
Teža: 405 g
Premer: 7,7 cm

Izdelana iz kovinske mešanice medenine, brona in železa.
Priložen je leseno kladivo in blazina v lični škatlici.

24,90 

Kategorija:

Opis

Sedem čaker je pravzaprav sedem energijskih centrov – transformatorjev energije. Našemu telesu pomagajo pri povezovanju z univerzalno, vesoljno energijo – “ki” oz. “či” (chi). “Ki” se pretaka po telesu od spodaj navzgor; vsaka čakra predstavlja višjo stopnjo bivanja.
Strani in rob sklede že ob rahlem udarcu vibrirajo in oddajajo zvok in imajo blagodejne učinke na človeško telo in psiho, saj zvok harmonizira celice v telesu, sprosti napetost, poglobi sprostitev in privede v globoko meditativno stanje.

Kaj pravzaprav sploh so čakre?

Čakre

Dandanes se že vse več ljudi zaveda pomena starodavne znanosti uravnavanja čaker in da je pravzaprav njihovo pravilno delovanje ključ do vsega, kar ste si kadarkoli želeli v vašem življenju.

Ste se kdaj vprašali, kako lahko nekateri ljudje:
• Skoraj brez truda postanejo najboljši v svojem poslu, imajo ves denar, ki ga potrebujejo za življenje, ter luksuz in izgledajo sijajno pri vsem tem? To je zaradi tega, ker je njihova 1. čakra, ki nadzoruje njihove finance in kariero, močna.
• Se prepuščajo neverjetnim intimnim odnosom večkrat na teden, kljub temu, da so polno zaposleni in že leta in leta poročeni?

Njihova 2. čakra, ki nadzoruje senzualnost in strast, po vsej verjetnosti žari.
• Redno predstavljajo podobo neomajne samozavesti tudi v najtežjih situacijah in predstavljajo pomembne vloge v svojih družinah in skupnosti? Ta zahvala gre njihovi 3. čakri, ki skrbi za njihovo osebno moč.
• Uživajo ljubeče in razumevajoče odnose s svojimi odraščajočimi otroki, partnerji, prijatelji in sodelavci? Njihova 4.čakra, ki skrbi za odnose, je sigurno zdrava.
• Govorijo, kar mislijo, so iskreni in spoštovani zaradi svoje avtentičnosti? To je sijoča 5. čakra, ki nadzoruje njihov pravi glas v družbi.
• Se zanašajo na svoj notranji občutek, da intuitivno reši njihove probleme doma in sprejema pomembne odločitve v poslu – in so pri tem večinoma zelo uspešni? Imajo učinkovito 6. čakro, ki nadzoruje njihovo intuicijo.
• Doživljajo neomajno povezanost z Bogom in s svojim višjim jazom in se zavedajo, da bo zanje vedno poskrbljeno? Njihova 7. čakra, ki nadzoruje božansko zavest, je zelo ojačana.

Poznamo 7 različnih čaker v telesu:
• Korenska čakra
• Sakralna čakra
• Solarni pleksus
• Srčna čakra
• Grlena čakra
• Tretje oko
• Kronska čakra

PRVA ČAKRA (korenska čakra)

Prva čakra – glavna, osnovna ali korenska čakra – sedež volje do življenja – leži na začetku hrbtenice ob trtici, in ustreza sakralnemu pleksusu (živčnemu spletu, ki izhaja iz spodnjega dela hrbtnega mozga) in nadledvičnim žlezam. Energija, ki jo usmerja, je povezana s preživetjem in ozemljitvijo, voljo in samozavestjo; s to čakro je povezano vse delovanje na zemeljskem nivoju; odnos z materjo, naravo, zemljo ipd. Ustreza ji rdeča barva, kamni rubin, granat ali jaspis in jedi rdeče barve (rdeča pesa, rdeče zelje, redkvica, ribez, češnje…).

ZGODOVINA

Večina virov, ki navajajo čakre, meni, da se je sam nauk o sedmih čakrah razvil že pred 4000 leti v Indiji, medtem ko nekateri trdijo, da so prva pisna izročila o njih ohranjena iz časa okoli 800 let pred našim štetjem.

Po različnih virih se potek teh kanalov razlikuje od poteka kitajskih meridianov, po funkcijah pa so si zelo podobni. Kitajski model čaker ima nekaj vzporednic z indijskim naukom. Izhajal naj bi iz tega, da se življenjska energija či pretaka skozi meridiane, ki povezujejo vseh 7 čaker. Tako v Indiji kot tudi na Kitajskem pripisujejo čakram določene dele telesa, organe in žleze, navsezadnje pa tudi lastnosti našega življenja. 

Na vrh