STE POZABILI VAŠE PODATKE?

USTVARITE RAČUN

JAPAMALA – naravno seme Svete Bazilike

Mala ogrlica je sestavljena iz 108 kroglic lesa rastline tulsi:
– širi vonj božanskosti
– kroglice so med seboj vezana, pletena na tradicionalen način
– uporablja se pri meditaciji in petju manter.
Lahko je „le“ kos lepega naravnega nakita, katerega nosimo okoli zapestja ali vratu
pomaga ostati sproščen in potrpežljiv, pomaga proti stresu in pomlajuje ter
pomaga, da se človek pri svojem delu bolj osredotoči.
dolžina: 40 cm

Tulsi Svete bazilike/les/ je najbolj Sveti les v hindujski tradiciji. V indijskih templjih jo častijo kot živo Boginjo. Ena hindujska legenda pripoveduje, da je Višnu iz razburkanega morja ustvaril Tulsi, da bi pomagal vsemu človeštvu. Po ljudskem indijskem prepričanju, kjer koli je posajen Tulsi, kraj postane posvečen kot romarski kraj.
Tulsi mala je pripravljena iz stebel rastline Tulsi (sveta bazilika). Je tudi zdravilna rastlina, ki pomaga uravnovesiti vato in kapho. Tulsi pomaga izboljšati predanost in ljubezen v srcu.
Niz kroglic se uporablja predvsem za štetje ponavljajočih se manter. Torej dejansko služi istemu namenu kot rožni venec.

18,90 

Kategorija:

Opis

Mala s 108 kroglicami se uporablja pri recitiranju ali petju manter. 108 je idealno število za vse namene. Pomembno je, da bodo naše misli ob recitiranju ali petju mantre čiste.

Namen in uporaba japamale

Mantra pomeni zbirko črk iz abecede. Učinek bo dosežen s ponavljanjem mantre znova in znova; to postane globlje, ko nadaljujemo to recitacijo. Bistven je zvok, ki se proizvaja med recitiranjem. Ta zvok ustvarja edinstven duhovni pečat na osebi, ki recitira. Pravijo, da je mantra kot človek; obstajajo različne stopnje, skozi katere je treba iti, preden dosežemo končni učinek: “Očiščenje mentalnih vtisov.” 

Tulsi v Indiji velja za najbolj sveto rastlino. Je močno razvejana, pokončna grmasta rastlina, visoka približno 4 metre. Njeni listi so aromatični in imajo majhne žleze. Cvetovi so vijolični v majhnih grozdih, semena pa so rumena ali rdeča.


Na vrh