STE POZABILI VAŠE PODATKE?

USTVARITE RAČUN

ORGANSKI MODRI LOTOS ABSOLUT, 5 ml

Modri lotus je sveta roža in prinaša čisto radost vsem, katere objame njegov vonj.
Vonj je močen, sladek in čarobno opojen. Dolgo časa ostane v spominu.

Absoluti imajo močnejši vonj od eteričnih olj in so najbolj podobni vonju rastline v naravi.
Esenca modrega lotusa je močno meditativno sredstvo, ki odpira čakre, najbolj dluja na čakro 3. očesa /spiritualno oko jasnovidnosti/. Ima rahlo hiptoničen učinek.

Modri Lotus ali “Nymphaea Caerulea” ali znan tudi kot Modri Lokvanj je bila najpomembnejša ritualna rastlina starodavnega Egipta. Egipčani so ga uporabljali pri obredih smrti in rojstva. Ekstrakt Modrega Lotusa je bil najpomembnejša ritualna rastlina starodavnega Egipta.

Zgodovinsko gledano se je v starem Egiptu uporabljal podobno kot danes konoplja, saj je močan in redek afrodizijak. Velika podoba faraona Ramsesa II (1290-1223 pr.n.št.) je bila skoraj v celoti narejena iz Belih in Modrih Lotosovih cvetov.
I indijski mitologiji je povezan z božanstvom Krišno.

29,90 

Opis

Modri Lotus je sveta roža in se je tradicionalno uporabljal za lajšanje psihičnih bolečin, za ustvarjanje dobrega počutja, ki se lahko razvije tudi v evforičen občutek saj s svojim vplivom povečuje cirkulacijo.
Za nekatera ljudstva je Modri Lotus simbol Potrpežljivosti.
Cvet s svojim vonjem povečuje pozitivno počutje saj vsebuje antispazmodično sestavino imenovano Nuciferin, prav tako vsebuje še aporphine.
To čudovito vodno Lilijo bi lahko videli kako je v staren Egiptu rastla povsod v divjih ribnikih in namakalnih nasipih reke Nil. Umetno so jo sadili tudi v tempeljskih in mestnih vodnjakih. Modri Lotus je postal zelo priljubljen zaradi svoje očarljive lepote in zaradi njegovih pozitivnih psihoaktivnih učinkov.

ZNAČILNOSTI

Absolut Modrega Lotusa je pridobljen z metodo organskeekstrakcije. Ta metoda zagotavlja najbolj popoln izvleček, ki je primeren tudi za aromaterapijo. Ta metoda pridobivanja olja spada med najkvalitetnejše. Olja so proizvedena v nadzorovanih sterilnih okoljih in ne puščajo ostankov v ozadju. To zagotavlja, da so ti visoko koncentrirani ekstrakti varni za UM, telo in DUHA.

VARNA UPORABA

Pri uporabi v izdelkih vsekakor velja previdnost pri doziranju, saj gre za čisti koncentrat z visoko intenzivnim vonjem. 0,5 – 2% olja razredčimo v baznem olju za masažo, pomešanega v vodi za izparilnik, mešanico v razpršilu za potpuri, kot parfum, 3 – 5 kapljic za kopel.

Npr. v 100g baznega olja za aromaterapijo ali za različne vrste mazil je priporočljivo dodati samo dve kapljici Absoluta, oziroma le toliko, da se doseže želeni vonj (npr. za isto intenziteto na isti količini se uporabi 10 kapljic eteričnega olja). Če želite izdelati preprost parfum vzamete 10ml Jojobinega olja in dodate 2 kapljici Absoluta Modrega Lotusa. Čisti ekstrakt na koži uporabljamo le v mikro odmerku.

Na vrh