STE POZABILI VAŠE PODATKE?

USTVARITE RAČUN

Arhetipa Velike
Svečenice
in arhetip Kraljice

Scroll

Ženske skozi življenj nosimo različne arhetipe, veliko jih je, tudi različno opisanih. Pomembno je, da ujameš bistvo., spirit tega arhetipa.

Arhetipi so univerzalni vzorci obnašanja, ki ti, ko jih enkrat odkriješ, pomagajo bolje razumeti sebe. Poznavanje arhetipov ti lahko spremeni življenje. Obstaja veliko različic.

Ta dva arhetipa te dvigujeta nad meglico utvar o majhnosti ženske. Podpreti se moraš tako Zemljsko kot Kozmično. Vse vodi v ravnotežje, harmonijo. Narava popolnoma upošteva vse kozmične zakone. Teži k preprostemu, ljubečemu, sočutnemu, nežnemu in harmoničnemu.

Ženska, ki uteleša ta dva arhetipa, v celoti zavzema svoj prostor v tem svetu. Svet in Stvarstvo vidi kot svoj prostor za ustvarjanje in delovanje za najvišje dobro sebe in Sveta. Zemljo vidi kot svoj dom, kjer ji je v čast biti in služiti.

Arhetip Svečenice

Svečenica počiva v svoji moči in živi svoje življenje v skladu s svojim Duhom in Srcem. Njena ljubezen in mehkoba sta njeno največje orožje.

Nima zanimanja za igre ega. Nima interesa, da bi tekmovala z drugimi. Tu je v službi. Predana je Božji volji in dovoljuje, da jo vodi Božanskost. Inicira moške in ženske v skrivnosti tega veličastnega življenja. Ne deluje z uporabo logičnega uma, ampak poglobljeno, v zakulisju, opazno le na subtilnih ravneh. Opogumlja nas, naj sledimo notranjemu glasu in ignoriramo glas uma. Da lahko spoznamo skrivnost, skrito za tančico, se moramo odpovedati razumu in sveta ne gledati samo površinsko.

Svečenica ve, da je tu na misiji.

Njeno poslanstvo je v ta svet prinesti opolnomočenje in prebujanje ter zastopati močno žensko energijo v vsej svoji celovitosti in ranljivosti.

Svečenica ve, da je tu, da prinaša življenje.

Tu je, da služi ljubezni, najprej, da ljubi sebe in skozi svojo ljubezen še vse ostalo. Na podlagi te kozmične zaobljube vse dobi popolnoma drugačen pomen, kjer mora biti vsaka izbira usklajena z njenim poslanstvom. Ta pot ni za vsakogar, gre samo za tiste, ki v svoji duši čutijo globok odmev. To je pot, na kateri se bo obnovila in slavila naša starodavna modrost.

Arhetip Kraljice

Kraljica uteleša moč ženske, ki je prizemljena in zasidrana, strastno čustvena, z močnimi potrebami in hrepenenji, umirjena, topla in prijazna. Vsaka ženska na določeni točki v svojem življenju pride v stik z delom v svoji notranjosti, ki ga arhetipsko imenujemo Kraljica. Kraljica je arhetip, ki vlada svojemu notranjemu kraljestvu. To, da izbereš in postaneš Kraljica svojega notranjega sveta je izbira, ki ni sama-po-sebi-umevna.

Ne glede na to, kako romantično se sliši, je izbira, da odložiš tiaro in začneš nositi svojo nevidno krono zadovoljstva nekaj, kar zahteva zrelost. Potrebno je opustiti reagiranje na okolico in občutek, da si žrtev, ki ju zelo dobro pooseblja drugi arhetip v ženski notranjosti, ki ga imenujemo princesa. A o princesi kdaj drugič.

Kraljica prevzema polno odgovornost za svoje življenje in se zaveda, da je kreatorka svojega notranjega kraljestva.

Kraljica predstavlja čas rasti, rojstvo nove in vznemirljive energije v našem življenju. Spremlja jo občutek strasti, ko smo pripravljeni dati vse, kar je treba, v vse, česar se lotimo. A Kraljica brez Kralja, ni prava Kraljica. V njej je tudi del moškega principa, ki ji daje moč, da kreacije tudi realizira.

Moška energija je usmerjena k akciji, doseganju ciljev, medtem ko ženska energija pomeni sprejemanje, ki pa ni predaja. »Sprejeti pomeni, da se odpreš in počakaš, da tisto, kar si želiš, pride k tebi. Moška energija pa pomeni, da se sama odpraviš to poiskat, iskat svoje sanje in odpreti mošnjiček poguma.

Vsako bitje, ne glede na spol, v sebi nosi oba elementa in obe vrsti energij. »Enakopravnost evolucije pomeni, da se zavedaš svoje primarne energije in da znaš uporabljati obe vrsti energije."

 To pa počnemo z namero sodelovanja in ne izkoriščanja ali manipuliranja. Kraljica v tebi varuje tvoj tempelj, načrtuje in gradi, je odločna in ne sodi.

Vendar pozor:

Kraljica je lahko pravična, spoštuje sebe in druge, se zna postaviti zase in za druge, je mati naroda. Lahko pa je sebična, skopuška, zanima jo samo njeno bogastvo, njen grad. To je temen del nje. Zato ji Velika Svečenica prinaša mehkobo in ljubezen, da lahko ta temen del presvetli in ga prečuti.

"A ko se bo ženska osvobodila, občutila svojo osnovno, bazično energijo in nehala uporabljati samo energijo Kralja, ki jo v resnici rani, bo zaživela svoje kraljestvo. Postala bo senzibilna, nežna, mehka, a hkrati odločna, polna energije in veselja. Ne pozabi, sprejemanje ni enako kot predaja.«

Še nekaj: Tekmovanje ni v domeni, ne ene, ne druge!

Čas je da ženska vidi žensko . Kaj meniš o tem?

Ko ženska razume bolečino druge ženske, jo podpre, se potegne za njene pravice, takrat pomeni, da jo zares vidi. Kraljica jo podpre, Svečenica pa poboža srce.

Velikokrat prav ženska ženski obrne hrbet. Iz strahu, nevednosti, nemoči, zaslepljenosti. Ko bomo ženske resnično videle druga drugo v svetu, v katerem živimo, bomo lahko veliko spremenile.

Na vrh