STE POZABILI VAŠE PODATKE?

USTVARITE RAČUN

SVITEK – modri žajbelj/salvia shasta in copal

Modri žajbelj, znan tudi kot “babica žajblja”, je čistilno zelišče s široko medicinsko in čarobno uporabo.
Modri žajbelj se pogosto uporablja za čiščenje in prečiščevanje, daje duhovno moč, včasih pa se uporablja tudi med rituali odstranjevanja nizkih vibracij iz prostora. Je izjemno močan. Zvitek modrega žajblja, prepojen s smolo copala.
Modri žajbelj raste vse od severne do srednje Amerike. Njegovi cvetovi so čudovite vijolično-modre barve. Od tod izhaja njegovo ime. Vonj modrega žajblja je manj oster kot vonj belega. Zato je primeren za ljudi, ki jim je vonj belega žajblja premočan. Po svojem delovanju je primerljiv z belim žajbljem, saj ima prav tako močan prečiščevalen učinek na vseh nivojih.
Dim Salvia Shaste, modrega žajblja je med srednje ameriškimi šamani cenjen kot sveti dim, za katerega verjamejo, da spreminja stanja zavesti, spodbuja vizije, odganja negativne energije in zle entitete.
Znanstvene raziskave so pokazale, da žajbljev dim v prostoru razkroji 94% bakterij. Žajbelj se uporablja tudi za odganjanje komarjev in žuželk. Vsak list je posušen posebej, 100 % naravno, v šopke je povezan z bombažno vrvico.

8,90 

Šifra: MŽCS/3 Kategorija:

Opis

Prižiganje kadil je osebni obred in molitev. Kadilo vedno prižigamo z leseno vžigalico in ne z vžigalnikom. Žajbelj potrebuje za dimljenje dovolj zraka. Severni indijanci v ta namen uporabljajo posebna ptičja peresa. Dim predstavlja molitve, ki gredo v kozmos. Ko kadimo z žajbljem, izgovarjamo svojo molitev.
V indijanskih obredih se obračajo na energije štirih smeri neba (sever, jug, vzhod, zahod) oziroma štiri močne vodnike – živalske duhove (beli bivol, kojot, orel in grizli), ki pa so povezani tudi z štirimi elementi zemlja, voda, ogenj, zrak).

Sever – duh belega bivola: prizemljuje, ščiti, daje znanje o življenju in smrti. Vlada elementu zemlje.
Jug – duh kojota: predstavlja bister in hiter um in vlada čustvom ter elementu vode.
Vzhod – duh orla: predstavlja navdih, daljnovidnost, zaščito, čiščenje in vlada elementu zraka.
Zahod – duh medveda grizlija: predstavlja energičnost, moč, odločenost, čiščenje. Vlada elementu ognja.

S kadili čistimo energijo. Več ko bomo ‘kadili’, bolj jasno bo postajalo naše življenje in lažje se bomo premaknili naprej. Zelo pomembno je, da skrbimo za to, da prečiščujemo sebe in svoje okolje. Iz starih kultur izhaja prepričanje, da v prostor, kjer se uporablja žajbelj, slabe sile ne morejo vstopiti. Pokaditi pomeni prečiščevanje z dimom določene svete rastline. Prečistimo lahko telo, duha, žival, dom, pisarno, sobo za zdravljenje oziroma katerikoli prostor ali stvar na svetu. Vsak zvitek je ročno zvit.

Pri zdravstvenih težavah se posvetujte svojim zdravnikom. Opis je splošna informacija in se ne nanaša na diagnostiko in zdravljenje.

NAČIN UPORABE

Zvitek kadila za trenutek prižgemo, upihnemo, ter postavimo na ognjevarno površino, posodico ali školjko. Zvitek bo gorel sam od sebe ter ob tem sproščal bogat, aromatičen dim. Žajbelj potrebuje za dimljenje dovolj zraka. V ta namen se je tradicionalno uporabljalo tudi večje ptičje pero.

Z njim očistimo prostor, osebo ali predmet. Ali pa ga prižgemo kot daritev.

Na vrh