STE POZABILI VAŠE PODATKE?

USTVARITE RAČUN

YIN-YANG morska nejodirana sol, svetlobni koren in morski koperc, 60 g

Z BIO SVETLOBNIM KORENOM  IN BIO  MORSKIM KOPRCEM

Za sveti ritual kuhanja!
100% naravna sol z ljubeznijo do morja

Svetlobni koren je po Steinerju edina rastlina, ki je sposobna v svojem podzemnem delu shranjevati svetlobni eter. Dviga duha in razsvetli razum, spodbuja dolgoživost, pospešuje prekrvavitev in ohranja kanale odprte.
Ima visok potencial antioksidantov. Zelo stimulira Qi – energijo (življenjsko energijo) in yin energijo.

Na čistih kamnitih morskih plažah raste navadni MORSKI KOPRC. Vsebuje veliko naravnega joda. V poletnem času, ga obiramo svežega, pripravljamo kot blitvo in na 1001 način.

7,90 

Šifra: SOL-011

Opis

SVETLOBNI KOREN je zelo posebna rastlina, ki je bila v zadnjih letih dobro proučevana in ima znanstveno potrjeno več učinkov.  Svetlobni koren je po Steinerju edina rastlina, ki je sposobna v svojem podzemnem delu shranjevati svetlobni eter. Dviga duha in razsvetli razum, spodbuja dolgoživost, pospešuje prekrvavitev in ohranja kanale odprte.

Ima visok potencial antioksidantov. Zelo stimulira Qi – energijo (življenjsko energijo) in yin energijo, ko se pojavijo znaki za slabo energijo Qi, kot so utrujenost, slabo dihanje, sramežljivost, slab ton glasu, odpor, spontano potenje, bleda polt in šibek pulz. Vsebuje vitamine A, šest vitaminov B, C, E, K, med 31 različnimi mikroelementi kalcij, kalij, železo, magnezij, mangan, fosfor, cink, amilaze, aminokisline, saponine, polisaharide.

Na čistih kamnitih morskih plažah raste navadni MORSKI KOPRC. To je pastelno zelena mesnata zel z rumenimi cvetovi, ki jo najdemo samo na tistih skalah, ki jih škropi slano morje. V tej steklenički je morski koprc, ki je bil nabran na neobljudenem, samotnem, majhnem otoku na Kvarnerju. Motar, kot mu pravijo na Hrvaškem, živi namreč zelo slano življenje. Je pa okusen in uporaben v številnih jedeh. Ljubiteljem aromatičnih okusov nikakor ne bo žal, če ga bodo  za prgišče natrosili med dve rezini dobrega kruha ali dodali kakšnemu namazu in že kuhani jedi. Kakor koli, dodamo ga lahko na vse načine, ki si jih lahko zamislimo za zelenjavo.

Sestavine

Seznam lastnosti in uporaba priporočil je dolg:

  • svetlobni koren na splošno velja za dober stimulant, natančneje, za vranico, želodec, pljuča in ledvice,
  • zelo stimulira Qi – energijo (življenjsko energijo) in yin energijo, ko se pojavijo znaki za slabo energijo Qi, kot so utrujenost, slabo dihanje, sramežljivost, slab ton glasu, odpor, spontano potenje, bleda polt in šibek pulz,
  • dviga duha in razsvetliti razum, spodbuja dolgoživost, pospešuje prekrvavitev in ohranja odprte kanale za pretok energij in vzbuja tek.

LASTNOSTI OBEH SESTAVIN

Zdravilni učinki svetlobnega korena

Svetlobni koren je zelo posebna rastlina, ki je bila v zadnjih letih dobro proučevana in ima znanstveno potrjeno več učinkov. Uživanje korena:

  • vzpodbuja imunomodulacijo, krepi imunski sistem, ima močno protivnetno delovanje,
  • varuje pred tumorji, pomaga proti osteoporozi, pri znižanju krvnega sladkorja in holesterola,
  • ima visok potencial antioksidantov,
  • vpliva na izboljšanje nekaterih presnovnih motenj, kot sta hiperglikemija in debelost,
  • spodbuja črevesno funkcijo in lipidni metabolizem.

Svetlobni koren lahko uživajo tudi športniki. Oče Jamajškega šprinterja Usaina Bolt-e je povedal, da je koren pripomogel k sinovem uspehu v atletiki. Tradicionalno in zgodovinsko ozadje uporabe svetlobnega korena je v tradicionalni kitajski medicini (TKM).

Morski koprc (listi ali cela stebla) je namreč lahko prebavljiva in zdrava rastlina. Vsebuje veliko naravnega joda. V poletnem času, ga obiramo svežega, pripravljamo kot blitvo in na 1001 način.

Ker menda deluje pomlajevalno, zlasti pa kot gurmanka nanj prisega legendarna diva Sophia Loren, ki naj bi se z njim prvič srečala ravno na Jadranu.

Na vrh