STE POZABILI VAŠE PODATKE?

USTVARITE RAČUN

SVITEK – beli žajbelj in 7 barvnih cvetnih listov vrtnic

Beli žajbelj (Salvia Apiana) je doma v Kaliforniji, indijanci pa ga že stoletja uporabljajo kot kadilo, ki se uporablja pri prečiščevalnih obredih in molitvah. Beli žajbelj zato imenujemo indijski kadilo.
Beli žajbelj je močno čistilo. Odpira energijo srca. Žajbelj se uporablja v obredih zaradi svoje prečiščevalne moči pri čiščenju avre in okolja. Odstrani težke energije. Žajbelj spodbuja vizije in sanje. Vonj je težek, topel in aromatičen s kančkom ostrine, ki traja dolgo po izgorevanju.
Latice vrtnic se uporabljajo za meditacijo, vedeževanje, povečanje psihičnih sposobnosti in komunikacijo, stik z višjo vibracijo.

8,90 

Šifra: KBŽS/2 Kategorija:

Opis

Prižiganje kadil je osebni obred in molitev. Kadilo vedno prižigamo z leseno vžigalico in ne z vžigalnikom. Žajbelj potrebuje za dimljenje dovolj zraka. Severni indijanci v ta namen uporabljajo posebna ptičja peresa. Dim predstavlja molitve, ki gredo v kozmos. Ko kadimo z žajbljem, izgovarjamo svojo molitev.
V indijanskih obredih se obračajo na energije štirih smeri neba (sever, jug, vzhod, zahod) oziroma štiri močne vodnike – živalske duhove (beli bivol, kojot, orel in grizli), ki pa so povezani tudi z štirimi elementi zemlja, voda, ogenj, zrak).

Sever – duh belega bivola: prizemljuje, ščiti, daje znanje o življenju in smrti. Vlada elementu zemlje.
Jug – duh kojota: predstavlja bister in hiter um in vlada čustvom ter elementu vode.
Vzhod – duh orla: predstavlja navdih, daljnovidnost, zaščito, čiščenje in vlada elementu zraka.
Zahod – duh medveda grizlija: predstavlja energičnost, moč, odločenost, čiščenje. Vlada elementu ognja.

S kadili čistimo energijo. Več ko bomo ‘kadili’, bolj jasno bo postajalo naše življenje in lažje se bomo premaknili naprej. Zelo pomembno je, da skrbimo za to, da prečiščujemo sebe in svoje okolje. Iz starih kultur izhaja prepričanje, da v prostor, kjer se uporablja žajbelj, slabe sile ne morejo vstopiti. Pokaditi pomeni prečiščevanje z dimom določene svete rastline. Prečistimo lahko telo, duha, žival, dom, pisarno, sobo za zdravljenje oziroma katerikoli prostor ali stvar na svetu. Vsak zvitek je ročno zvit.

NAČIN UPORABE

Na vrh