STE POZABILI VAŠE PODATKE?

USTVARITE RAČUN

SVITEK- beli/modri žajbelj in yerba

Beli žajbelj je močno čistilo. Odpira energijo srca. Žajbelj se uporablja v indijanskih obredih zaradi svoje prečiščevalne moči pri čiščenju avre in okolja. Odstrani težke energije. Zagotovljen je tudi goreči žajbelj, čist duha in duše. Ko imate notranje madeže, odprite okno, da lahko energija odteče. Žajbelj spodbuja vizije in sanje. Listi belega žajblja so znani po svoji edinstveni dišavi.

Modri ​​žajbelj

Modri ​​žajbelj, znan tudi kot “babica žajbelj”, je čistilno zelišče s široko medicinsko in čarobno uporabo. Modri ​​žajbelj se pogosto uporablja za čiščenje in prečiščevanje, daje duhovno moč, včasih pa se uporablja tudi med rituali izganjanja in odstranjevanja zlih duhov.
Yerba Santa, oziroma Sveto Zelišče raste vzdolž kalifornijskega obalnega gorovja. Je sveta rastlina ameriških staroselcev, znana po svojih zdravilnih močeh. Podpira dihala, zato se uporablja za osvoboditev diha, srca in pljuč, kar pomaga pri sproščanju neizraženih čustev. Yerba Santa neguje in ščiti. Uporablja se, kadar potrebuje spodbudo in pogum.

Zvitek kadila za trenutek prižgemo, upihnemo, ter postavimo na ognjevarno površino, posodico ali školjko. Zvitek bo gorel sam od sebe ter ob tem sproščal bogat, aromatičen dim. Žajbelj potrebuje za dimljenje dovolj zraka. V ta namen se je tradicionalno uporabljalo tudi večje ptičje pero.

Z njim očistimo prostor, osebo ali predmet. Ali pa ga prižgemo kot daritev.

Količina:
Zvitek kadila (dolžina 12 cm,ca 30g)

8,90 

Opis

Prižiganje kadil je osebni obred in molitev. Kadilo vedno prižigamo z leseno vžigalico in ne z vžigalnikom. Žajbelj potrebuje za dimljenje dovolj zraka. Severni indijanci v ta namen uporabljajo posebna ptičja peresa. Dim predstavlja molitve, ki gredo v kozmos. Ko kadimo z žajbljem, izgovarjamo svojo molitev.
V indijanskih obredih se obračajo na energije štirih smeri neba (sever, jug, vzhod, zahod) oziroma štiri močne vodnike – živalske duhove (beli bivol, kojot, orel in grizli), ki pa so povezani tudi z štirimi elementi zemlja, voda, ogenj, zrak).

Sever – duh belega bivola: prizemljuje, ščiti, daje znanje o življenju in smrti. Vlada elementu zemlje.
Jug – duh kojota: predstavlja bister in hiter um in vlada čustvom ter elementu vode.
Vzhod – duh orla: predstavlja navdih, daljnovidnost, zaščito, čiščenje in vlada elementu zraka.
Zahod – duh medveda grizlija: predstavlja energičnost, moč, odločenost, čiščenje. Vlada elementu ognja.

S kadili čistimo energijo. Več ko bomo ‘kadili’, bolj jasno bo postajalo naše življenje in lažje se bomo premaknili naprej. Zelo pomembno je, da skrbimo za to, da prečiščujemo sebe in svoje okolje. Iz starih kultur izhaja prepričanje, da v prostor, kjer se uporablja žajbelj, slabe sile ne morejo vstopiti. Pokaditi pomeni prečiščevanje z dimom določene svete rastline. Prečistimo lahko telo, duha, žival, dom, pisarno, sobo za zdravljenje oziroma katerikoli prostor ali stvar na svetu. Vsak zvitek je ročno zvit.

Pri zdravstvenih težavah se posvetujte svojim zdravnikom. Opis je splošna informacija in se ne nanaša na diagnostiko in zdravljenje.

NAČIN UPORABE

Na vrh