STE POZABILI VAŠE PODATKE?

USTVARITE RAČUN

KADILNA SMOLA – Frenkincense/kadilna bosvelija

Kadilna bosvelija je ena najstarejših dokumentiranih čarobnih kadilnih smol – z njo se v severni Afriki in delih arabskega sveta trguje že skoraj pet tisoč let.

Kadilna bosvelija spodbuja um, telo in dušo, uravnoteža. Za sprostitev in meditacijo. Za čiščenje stanovanja. Uporablja se ga kot glavno sestavno mnogih mešanic.Že od davno ga uporabljajo za podporo duhovnosti, zavedanju, mentalni perepciji, molitvi, meditaciji. Upočasnuje in poglablja dihanje.

Kadilna bosvelija predstavlja možki princip-yang, razum, nebo. Medtem ko osredotoča in globokko pomirja, odpira zavest in širi duhovne horizonte. Prva izibra za energijsko čiščenje prostora in rezanje vezi s preteklostjo.

• Vonj: zelo lep, sladek balzamičen vonj s citrusno in cvetno noto.

Ajurvedski zdravniki že dolgo uporabljajo tudi kadilo. Imenujejo ga s sanskrtskim imenom dhoop in ga vključujejo v splošne ceremonije zdravljenja in prečiščevanja.

Smole kadilne bosvelije se že tisočletja redno uporablja pri meditacijah in molitvah saj njen vonj obuja višjo zavest, povdarja duhovnost in spodbuja mentalo dojemanje. Vonj bosvelije deluje pomirjajoče in sprošča napetost, odpravljal naj bi tudi pozavestni stres.

7,90 

Opis

Smolo kadilne bosvelije pridobivajo iz različnih vrst grma bosvelije (6-10 m visok), ki raste predvsem v pučavskih oz. eksotičnih predelih našega planeta. Razširjena je v vzhodni Afriki, južnem Arabskem polotoku in Indiji.

V starih časih je bila bosvelija bolj dragocena kot zlato in je veljala skupaj z dragimi kamni in začimbami za izredno iskano blago na zahodu. Do končnih kupcev v Evropi je prišla po t.i. “the frankincense route” (bosvelijini poti), ki se je raztezala vse od perzijskega zaliva ter po celem arabskem polotoku. Z smolo se trguje že vsaj 5000 let, prav posebno mesto si ji je pripadal pri verskih obredih različnih religij saj opise o njeni uporabi najdemo v mnogih verskih knjgah. Posebna mesta za prižiganje kadila naj bi bila že v prvem in drugem judovskem templju, starodavni papirus iz Egipta opisuje že mazilo, ki je bilo pripravljeno iz smole in medu, tudi Hipokrat (460-377 p.n.št.) je uporabljal smolo v mazilu za celjenje ran, znani so tudi pripravki proti glavobolu, ki so opisani v knjigi Physica Hildegarda von Bingna (1098-1179).

Znani so tudi pripravki za boleče sklepe in mišice. V aromaterapiji pomaga pri prehladu, gripi in glavobolu. V ajurvedski medicini ji pripisujejo očiščvealni učinek tako telesno kot duševno. Stari Rimljani in Grki so smolo bosvelije uporabljali v pripravkih za zdravljenje praktično vseh takrat znanih bolezni.

Na vrh